Burghouts Kleurenhuis is ruim veertig jaar geleden gestart als een klein bedrijfje in verf- en behangmaterialen, destijds gevestigd in een klein pand in de Ziekerstraat waar nu de ingang van de Molenpoort zit. De winkel is verhuisd naar een lokatie iets verderop in de straat. Nu was er de mogelijkheid om uit te breiden en zo zijn er de kunstschilders- en de hobbymaterialen bijgekomen.

Ongeveer 8 jaar geleden is de winkel gesplitst, voor verf en behang kunt u nu naar het mooie pand in de Gerardnoodtstraat terwijl het pand in de Ziekerstraat nu een winkel in hobby- en kunstschildersmaterialen inclusief een eigen lijstenmakerij is waar alles nog zelf op maat gemaakt wordt.

De winkel is nu zodanig gegroeid dat het de grootste en de gezelligste hobby- en kunstschildersspeciaalzaak van Nijmegen en omstreken is geworden. Na al deze jaren is het nog steeds een familiebedrijf en dit is duidelijk te merken in de goede service en persoonlijke aandacht. Het beste is natuurlijk wanneer u dit zelf komt beoordelen.